ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
«Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχουμε επισημάνει αρκετές φορές στο παρελθόν την ολιγωρία και την αδιαφορία σε ότι αφορά τη λειτουργία των οργάνων διοίκησης του Δήμου από τη Δημοτική Αρχή. Αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας είναι η απαξίωση του θεσμικού ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής.

Οι θέσεις μας αποτυπώνονται χαρακτηριστικά τόσο στην τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Κώστα Παγανιά στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όσο και στην επιστολή που κατατέθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο από την επικεφαλής της Δημοτικής μας ομάδας κ. Ελένη Παπαμιχαήλ.

Κύριε Δήμαρχε,
Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να διαμαρτυρηθούμε έντονα για τη συνεχιζόμενη, από μέρους σας, απαράδεκτη τακτική που αφορά τη μη ενημέρωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Να ξέρετε κ. Δήμαρχε ότι είναι η τελευταία φορά που ανεχόμαστε την απαξίωσή μας εκ μέρους σας και φυσικά τη μη τήρηση του κανονισμού λειτουργίας του.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κανονισμό λειτουργίας που ψηφίστηκε την 7-6-2011 (απόφαση Δ. Σ. 173/2011) στο άρθρο 10, παράγραφος 7 ρητά αναφέρει ότι «οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν γνώση, τουλάχιστον μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Δ. Σ., όλων των εισηγήσεων και των στοιχείων που αφορούν τα θέματα της ημερησίας διάταξης».
Εσείς κ. Δήμαρχε συνεχώς καταστρατηγείτε και παραβιάζετε αυτή τη διάταξη, με αποτέλεσμα πολλές φορές να ευρισκόμεθα προ απροόπτου, χωρίς ενημέρωση, χωρίς στοιχεία, χωρίς προετοιμασία γεγονός που ελλοχεύει κινδύνους για λανθασμένες αποφάσεις.
Τι φοβάστε λοιπόν και δε φροντίζετε ώστε οι εισηγήσεις και τα στοιχεία να γνωστοποιούνται στα μέλη του Δ.Σ. και της Ο.Ε. μια μέρα νωρίτερα ως έχετε υποχρέωση;
Μήπως αδυνατείτε; Μήπως δε σας συμφέρει; Μήπως δε το επιθυμείτε;
Μα έχετε καθήκον και υποχρέωση να το κάνετε. Εξάλλου κατά τη συζήτηση του ανωτέρω κανονισμού εσείς μιλούσατε για την παροχή εισηγήσεων και των στοιχείων δύο μέρες πριν τη συνεδρίαση αλλιώς το θέμα αναβάλλεται.
Κύριε Δήμαρχε,
Δεν πρόκειται να ανεχτούμε πλέον τη μη τήρηση της υποχρέωσής σας για όσα αναφέρονται και προβλέπονται στο άρθρο 10 παράγραφο 7 του κανονισμού.

Οι αντιδράσεις μας θα κλιμακωθούν και η αιτία θα είναι η από μέρους σας, καταστρατήγηση του κανονισμού.”