ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
«Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως Δημοτική κίνηση πολιτών “Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ” τιμώντας την επέτειο απελευθέρωσης της Κόνιτσας, θα συμμετέχουμε στον εκκλησιασμό και στην πανηγυρική ομιλία στο Δημαρχείο, όμως δεν θα παραστούμε στις λοιπές εκδηλώσεις δηλώνοντας με την αποχή τη διαμαρτυρία μας για τη μη υλοποίηση της δέσμευσης του κ. Υπουργού της Εθνικής Άμυνας και κατ’ επέκταση της Κυβέρνησης για την επίλυση του μείζονος προβλήματος της ασφάλειας του τόπου μας.
Θυμίζουμε ότι κατά τις πρόσφατες επισκέψεις του στο Δήμο Κόνιτσας είχε δημόσια δηλώσει ότι με την επαναλειτουργία και την κατάλληλη στελέχωση των Στρατιωτικών Φυλακίων θα ενισχύσει το αίσθημα αλλά και την ουσία της ασφάλειας των πολιτών της ακριτικής περιοχής μας.
Μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση, αντίθετα καταργήθηκε το Α.Τ. Πυρσόγιαννης και το μόνο που εισπράττουμε ως τόπος είναι οι σκληρές πολιτικές που εξαθλιώνουν τους πολίτες.
Στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση που βρισκόμαστε πιστεύουμε ότι είναι περιττό να αναλωνόμαστε σε φιέστες και να μη προβαίνουμε σε πράξεις ουσίας. Γνωρίζετε ότι δεν θεωρούμε προτεραιότητα τα έργα στον Αϊ Γιάννη σε αντίθεση με τη σημερινή Δημοτική Αρχή που τα έχει προτάξει, εξυπηρετώντας με τον πιο οφθαλμοφανή τρόπο την μικροπολιτική της και την πολιτική του φαίνεσθαι.
Θεωρούμε πως είναι ευθύνη κάθε γενιάς να αναδεικνύει την ουσία της ιστορίας και όχι να εκμεταλλεύεται τις συγκυρίες για μικροπολιτικά οφέλη. Και η ουσία δυστυχώς για μία ακόμα φορά χάνεται ανάμεσα σε επίσημα γεύματα, τυμπανοκρουσίες και στρατιωτικές τυπολατρίες.



Για τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών 
"Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ"

Η Δημοτική Ομάδα